Zadetek: 0 | Natisni   

TOPLOTNI MOSTOVI PRI TEMELJIH
Pri temeljih, ki so očem in nadzornikom skriti, nam ne gre in ne gre. Obilica toplotnih mostov - pravzaprav eden, ki gre okrog in okrog stavbe - nastane v hipu. Slabšo polovico potem boli glava zaradi plesni in nerganja boljše polovice, ki se ne more znebiti plesnivega vonja, da o barvitosti sten, propadanju talnih oblog in pohištva ne govorimo. Oglejte si fotografije - ena pove več kot 1000 besed - in preberite komentarje pod njimi. Potem pa v prepričevanje izvajalcev, da vam naredijo temelje tako, kot se šika. Globina termoizolacije naj bo vsaj 0.5 m pod termoizolacijo tlaka v spodnji etaži. Ne pozabimo. Temelj je osnovna baza vsakega fundamenta.

    

Foto: Bojan Žnidaršič

Detajl obdelave vogala, kjer je spodnji del (cokel) brez potrebe tanjši. Idealna - in prav nič "grša" - je enaka debelina fasade in cokla. V ekstremnih primerih lahko tanjši cokel povzroča plesen na notranji strani obodnih sten. Zadaj je okrog oken viden detajl prečnega armiranja s fasadno mrežico na vseh 4 straneh okenske odprtine.

 

Vabimo vas, da se nam pridružite pri širjenju znanja, izkušenj in primerov dobre prakse. Postavite vprašanje o vsebini na tej strani, opišite svojo izkušnjo, komentirajte uporabnost, predlagajte spremembo, pohvalite ali pograjajte izvajalca?